Η ιδεα της δημιουργίας προήλθε απο τις αναρτήσεις πολλών ατόμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και γενικότερα στο διαδύκτιο που έψαχναν απεγνωσμένα να βρούν το αγαπήμενο τους κατοικίδιο. Οι αναγγελίες απώλειας αυτή τη στιγμή είναι δίασπαρτες, υπάρχει σύγχηση και άγνωστη εγκυρότητα πληροφοριών με τους δείκτες εύρεσης να είναι χαμηλοί καθώς και η επανένωση ή οχι με το κατοικίδιο να παραμένει άγνωστη προς το κοινό.

Ύστερα απο αρκετή εύρενα καταλήξαμε οτι χρησιμοποιώντας τους διαδραστικούς χάρτες της Google θα διευκολύναμε πολύ την άμεση ενημέρωση του κοινού προβάλλοντας στην περιοχή τους ποιά κατοικίδια αγνοουνται, και όχι σε όλη την επικράτεια. Όλες οι υπηρεσίες διατίθονται δωρεάν, χωρίς περιορισμούς σε κανένα τομέα.

Η σημαντικότερη υπηρεσία που δημιουργήσαμε είναι αυτή των εθελοντών. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί ως εθελοντής και να ενημερωθεί αυτόματα με email όταν ένα κατοικίδιο χαθεί μέσα στις χιλιομετρικές ζώνες που έχει δηλώσει, διευκολύνοντας πολύ την εύρεση του. Οι καταχωρημένες μονάδες περίθαλψης θα ενημερώνονται και αυτές, καθώς έχουμε αναλάβει την τοποθέτηση τους στο χάρτη.

Στο μέλλον θα συνεργαστούμε με μονάδες περίθαλψης καθώς και κτηνιάτρους στην Ελλάδα όπου αυτό δύναται, παρέχοντας καταφύγιο και φροντίδα για όλα τα ζώα όταν αυτό χρειαστεί. Οι ιδέες μας είναι πάρα πολλές και σιγά σιγά θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Το όνομά μου είναι Στάθης Ντονάς και είμαι ο δημιουργός της ιστοσελίδας. Μαζί με την σύζυγό μου Δήμητρα Μπράτη έχουμε 4 υπέροχα σκυλιά, τις Ίρις, Ναϊμιρια,Σίλα και τον Λάρι και είμαστε υπερ-ευαίσθητοι για όλα τα ζωάκια. Η ιδέα οτι αυτή η ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει πολλούς ζωόφιλους μας συναρπάζει και ευελπιστούμε να αγκαλιαστεί από όλους, κατόχους ή μη κατοικιδίων.